Compleet ingericht appartement op de 2 1/2e (bovenste) etage die ook per lift bereikbaar is plus of min zeven traptreden.
Gelegen in een kleinschalig appartementencomplex, aan de rand van een goed onderhouden tuin vol bomen en bloemen met een zoutwaterzwembad, een tennisbaan en ruime parkeergelegenheid op het terrein.
In de zomer (meestal vanaf 1 juni tot 1 september) is de bar bij het zwembad geopend; soms worden er typisch Portugese maaltijden geserveerd en op woensdagavond is er vaak muziek (o.a. Fado). Je kunt er ook bedjes huren. Voor een indruk zie de site die speciaal voor het zwembad is gemaakt: Alporchinhos of de Facebookpagina.

In het appartement kan je met twee personen van een heerlijke vakantie te genieten. Het appartement heeft een grote woonkamer, een zonneterras (2,95 bij 2,20 m) met groot zonnescherm en een slaapkamer met een heerlijk tweepersoons bed met klamboe.
De slaap- en woonkamer zijn sinds het najaar 2016 voorzien van een Airco/verwarmingsunit.

De keuken is voorzien van alle moderne apparatuur, zoals een wasmachine, vaatwasmachine, koelkast, magnetron/oven en diverse andere keukenapparaten. Tenslotte is er een hal met goed gevulde boekenkast en een badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. Er is ook een föhn aanwezig. Het appartement is voorzien van Internet TV waarop alle Nederlandse zenders beschikbaar zijn, er is draadloos internet.

In het appartement zijn huisdieren niet toegestaan.

Zowel de slaapkamer als de woonkamer grenzen aan het balkon op het zuidwesten met de hele middag / avond zon. Er is een elektrisch bedienbaar zonnescherm over de volle breedte en diepte van het balkon. Op dit balkon kun je eindeloos genieten van het uitzicht op de altijd blauwe Atlantische Oceaan en vaak de meest waanzinnige zonsondergangen.