Onze huiskamer biedt een schat aan handige en leuke informatie voor de bezoekers van ons appartement. Toegang tot die informatie krijg je als je een verblijf hebt geboekt. Wat kan je in onze huiskamer ongeveer verwachten?

Stranden

Hier vind je korte omschrijvingen en routebeschrijvingen naar verschillende stranden in de directe omgeving van het appartement en foto's daarvan. Er zijn eigenlijk twee soorten stranden: langgerekte, brede zandstranden of juist de meer intieme, door prachtige rotsformaties ingesloten strandjes waarvan de dichtstbijzijnde op 500 meter loopafstand ligt.

Woontips

Voor ons is Laranja eerder een plek om te wonen dan dat het een vakantieplek is. Dit heeft tot gevolg dat het ook voor langer verblijf is uitgerust en een huiselijke sfeer uitademt. Maar waar vind je nou wat? Wat is er precies aanwezig? Hoe ga je om met de apparatuur? Waar doe je je boodschappen? Al dit soort vragen proberen we bij de woontips te beantwoorden.

Uitstapjes

We hebben een aantal uitstapjes in de buurt kort beschreven. Daarnaast is er ook in het appartement de nodige informatie in de vorm van reisgidsen, routekaarden, bustijden e.d. aanwezig. In Armacão de Pêra vind je verder nog een Turistico (bureau voor toerisme, geopend maandag t/m vrijdag; van 13.00-14.00 gesloten voor lunch).

Culinair

Hier vind je een aantal eetgelegenheden waar je prima kunt eten, meestal tegen een redelijke prijs. Máárrr, smaken verschillen nu eenmaal, of er kan een andere kok zijn of een nieuwe eigenaar, dus we nemen jullie opmerkingen en/of aanvullingen graag mee. Verder kunnen we met name de wintergasten niet altijd garanderen dat alle restaurants ook echt open zijn. Ook Portugezen willen wel eens vakantie en dat doen ze uiteraard in de winter. Eerste Kerstdag moet je sowieso voor je eigen eten zorgen of goed zoeken, want dan zijn de meeste restaurants gesloten. Hoewel, een tankstation heeft altijd nog wel chips en chocoladebiscuits te koop zoals we uit eigen ervaring weten :-) !

Wandelingen

We horen zo vaak de opmerking: "Goh, ik wist helemaal niet dat je in de Algarve kunt wandelen (en nou heb ik mijn goede schoenen niet meegenomen.... grmbl)!". De Algarve heeft de reputatie van zon, zee en strand, wat erg lekker is, maar dat betekent niet dat de wandelaar er niet terecht kan. Zo kan je praktisch de hele kustweg richting west of oost lopen omdat er een afspraak is om, huis of geen huis, altijd ruimte over te laten voor een publiek toegankelijk wandelpad langs het water. De enige hindernis daar is dus een grote baai of haven. We hebben diverse stukjes van die route met prachtige rotsformaties beschreven.

Maar ook in het binnenland zijn er schitterende korte en langere wandelingen mogelijk. Deze geven je wellicht meer een beeld van het land, de natuur en de mensen van Portugal omdat je er relatief weinig tourisme tegenkomt. Ook van deze wandelingen hebben we zelf een aantal beschrijvingen gemaakt, maar daarnaast ligt er ook een aantal boekjes met wandelroutes.

Routebeschrijving

Tenslotte vind je hier natuurlijk de routebeschrijving naar het appartement.

We hopen je snel welkom te mogen heten in onze huiskamer!