Vliegen

Transavia is soms een goedkope aanbieder naar Faro. Je kunt eenvoudig via Internet boeken. Het moet goedkoop dus de vliegtijden zijn vaak niet comfortabel en op Schiphol moet je veelal op de verste pier in- en uitstappen. Denk daarom ook eens aan vliegen via Rotterdam of Eindhoven. Wel erg handig is het inchecken via Internet. Scheelt toch weer tijd op Schiphol. Overigens is het sinds kort zo dat er bij het online inchecken maar uit een beperkt aantal stoelen te kiezen is. Wil je echt graag naast elkaar, of beslist aan het raam of gangpad, dan moet je al bij het boeken een stoel reserveren.
Je kunt tegenwoordig bij Transavia ook in Faro online inchecken. Zorg er dan wel bij het boarden voor dat je je telefoon of tablet instelt op veel licht zodat de barcode goed gescand kan worden.
Ryanair vliegt vanaf Eindhoven, Maastricht, Brussel/Charleroi en Weeze/Düsseldorf (even voorbij Venlo), met uiterst gunstige tarieven!
Bij alle maatschappijen geldt: hoe eerder je boekt hoe goedkoper en des te meer keuze in vliegtijden en stoelen.

Autohuur

Het huren van een auto kun je heel simpel via Internet doen. Rond het vliegveld van Faro zitten veel verhuurbedrijven die, zeker buiten het hoofdseizoen, voor onze begrippen aantrekkelijke tarieven hanteren.

En verder is het advies: boek niet pas op het vliegveld van Faro want omdat je dan écht een auto nodig hebt, kunnen ze ook alles vragen. Het is ook beter niet bij de grote internationale verhuurders als Hertz etc. te huren Daar betaal je echt veel te veel.

Sites die wij zelf gebruiken zijn Yor of Autoverhuur Portugal. De laatste werkt samen met Yor, is in het Nederlands maar is soms wel duurder dan rechtstreeks bij Yor. In het voor- en zomerseizoen is Cardelmar een goedkoper alternatief. Car del mar doet zaken met meerdere verhuurbedrijven. Een daarvan is Airauto. Deze zit in ieder geval op het vliegveld van Faro en ze hebben, in tegenstelling tot veel anderen, geen verborgen kosten. Vraag dus vooral naar Air auto.

Taxi en/of airport transfer

Dit speelt natuurlijk vooral bij aankomst op het vliegveld van Faro. Daar staan altijd wel taxi's. Tarieven zijn ons op dit moment onbekend. 
Wij hebben zelf contact met Prestige Days die tot 4 personen € 87 rekenen. Voor nachtritten berekenen ze € 10 extra. Als je hiervan gebruik wilt maken laat het dan even weten, dan doen wij het voor je. [augustus 2022].

Openbaar Vervoer

De Algarve heeft goede en betrouwbare busverbindingen. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld hier klikken (bovenin op de Engelse vlag klikken om de site in het Engels te kunnen lezen). Wij zijn zelf een paar keer naar het vliegveld heen-en-weer gegaan en dat gaat prima als je de tijd hebt want je bent 2 uur onderweg. De bus naar de busterminal van Faro stopt direct voor de ingang van het vliegveld. Je kunt daar al gelijk je kaartje naar Armação de Pêra kopen (overstappen in Faro dus). Dat kost zo'n € 5 per persoon. Een meer uitgebreide omschrijving is opgenomen onder de knop Huiskamer waar je toegang toe krijgt als je het appartement geboekt hebt [april 2010].