Alporchinhos ligt halverwege Albufeira en Portimão op 1 km afstand van Armação de Pera. Een gezellige vakantieplaats met zonder twijfel het mooiste, langste en breedste zandstrand van de Algarve. Op 500 meter afstand ligt een door rotsen ingesloten zandstrand.

In Alporchinhos vind je ons appartement Laranja, vernoemd naar de alom aanwezige sinaasappelboomgaarden. In april en mei is de lucht vol van de geurende bloesem en vaak kun je bij kraampjes aan de weg voor een krats netjes met sinaasappels kopen. Een wandeling tussen al dat oranje is natuurlijk ook schitterend! Vanuit de huiskamer en vanaf het terras kun je genieten van ons zeezicht.

Op 2 minuten loopafstand bevinden zich verschillende gezellige en goedkope restaurantjes en twee supermarkten. In de oude kern van Armação de Pera kun je volop genieten van het Portugese vakantieleven. Armação de Pêra is een plaats waar veel Portugezen uit het noorden vakantie vieren en er is het hele jaar door een levendige sfeer. Veel leuke restaurantjes (ook aan het strand), veel terrassen en 's avonds het gebruikelijke Portugese ritueel: het wandelingetje na het eten.

Alporchinhos ligt midden in de Algarve en is een prima 'thuisbasis' om de mooiste provincie van Portugal te ontdekken.